Suriye Dışişleri: Rakka Suriye Ordusu’nun Kontrolüne Geçtiğinde Kurtulmuş Sayılacak

  • 30 Ekim 2017
  • 1.187 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri: Rakka Suriye Ordusu’nun Kontrolüne Geçtiğinde Kurtulmuş Sayılacak

Suriye Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, söz konusu asılsız iddianın koalisyonun ve maşalarının Rakka kentinde yaptıkları katliamları kamuoyunun gözünden kaçırmak amacıyla ortaya atıldığını belirtti.

Rakka’nın hala işgal altında olduğuna dikkat çeken Suriye Dışişleri Bakanlığının isminin açıklanmasını istemeyen yetkilisi; “Rakka, IŞİD ve kendine vatansever diyen ve IŞİD’le işbirliği yapan silahlı gruplarla savaşan, Suriye ordusu ve müttefikleri Rakka’ya girdiği zaman kurtarılmış sayılacaktır” dedi.

Suriyeli yetkili, uluslararası toplum ve insan hakları savunucularından Amerika’nın BM Güvenlik Konseyi bildirilerine riayet etmesi için Amerika’ya baskı yapmasını istedi.

Suriye bu şüpheli ve yasadışı koalisyonun dağılmasını istiyor, çünkü IŞİD ile savaşmak isteyen herkes yasal olmalı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadele ile ilgili kararları çerçevesinde Suriye hükümetinin rızası ile hareket etmeli.

Yaklaşık 2 hafta önce ABD himayesindeki SDG Rakka’yı IŞİD’den kurtardığını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.