Suriye kaynakları: Halep bir kaç saate kadar tamamen Suriye ordusunun kontrolüne geçecek

  • 13 Aralık 2016
  • 1.210 kez görüntülendi.
Suriye kaynakları: Halep bir kaç saate kadar tamamen Suriye ordusunun kontrolüne geçecek

Suriye askeri kaynakları, Halep şehrinin önümüzdeki bir kaç saat içinde tamamen kontrolünün Suriye ordusunun eline geçeceğini bildirdiler.

İRNA’nın Suriye resmi haber ajansı SNAA’dan naklen verdiği habere göre Suriye askeri kaynakları şu anda Halep’in sadece iki ez-Zobdiye ve el-Meşhed bölgesinde Suriye ordu ve direniş güçleri ile teröristler arasında çatışmaların devam ettiğini belirterek Suriye ordusunun ve direniş güçlerinin son olarak Halep’in doğu ve güney mahallelerinden Es-Sokra, Bostan’ul Kasr ve Tellel Zarazer’i tamamen teröristlerden kurtardığını açıkladı.

Ez-Zobdiye ve el-Meşhed şehirlerinin de tamamen teröristlerden temizlenmesiyle 5 yıldan buyana teröristlerin elinde bulunan Halep şehrinin kontrolü tekrar tam olarak Suriye devletinin eline geçecektir.

Öte yandan Suriyeli bir güvenlik kaynağı Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep’te kurtarılan bölgeleri tamamen teröristlerden temizlediklerini ve kendi konumlarını güçlendirdiklerini, bu süre içinde Homs’un tedmor bölgesinde de yeni bölgelerin Suriye ordusunun eline geçtiğini ve teröristlerin saldırılarının geri püskürtüldüğünü bildirdi.

Bu kaynak Suriye ordusunun Tedmor şehri ve petrol havzalarının IŞİD teröristlerinin elinden tamamen geri alınması yönünde gerekli hazırlıkları başlattığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.