Suriye ordusu Dera’nın %98’inde kontrolü sağladı

  • 28 Temmuz 2018
  • 1.094 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Dera’nın %98’inde kontrolü sağladı

Suriye’de muhaliflere bağlı insan hakları izleme teşkilatı, Suriye ordusu ve silahlı güçlerinin Dera vilayetinin %98’inde kontrolü sağladığını duyurdu.

Suriye ordusu ve halk güçleri 13 Temmuz tarihinde Dera vilayetinin merkezi olan stratejik Dera kentini tamamıyla teröristlerden kurtardı.

İrna’nın bildirdiğine göre Suriye’de muhaliflere bağlı insan hakları izleme örgütü Suriye ordusunun Dera’nın Kuzey batısındaki Yermuk çevresinde ilerlediğine dikkat çekerek, Dera vilayetinin sadece %2’sinin teröristlerin işgalinde olduğunu duyurdu.

Öte yandan Suriye ordusu, Dera’nın Kuzey batısında teröristlere yönelik temizleme operasyonlarının devamında içinde askeri teçhizat ve patlayıcı maddelerin bulunduğu Beyaz Baretlilere ait bir komuta merkezini ele geçirdi.

Suriye’nin teröristlerin işgalinden kurtarılan birçok bölgede ele geçirilen bazı belgeler, terörist Beyaz baretlilerin sivillere saldırı için Nusra cephesi teröristlerine kimyasal silah temini konusunda yardım ettiğini gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.