Suriye ordusu Han Tuman’ı ele geçirmek için karşı saldırıya geçti

  • 09 Mayıs 2016
  • 787 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Han Tuman’ı ele geçirmek için karşı saldırıya geçti

Suriye ordusu ve halk direniş güçleri Halep’in güneyinde yer alan Han Tuman’ı ele geçirmek için karşı saldırıya geçti.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Suriye ordusu hava kuvvetleri havadan Suriye ordusuna destek vererek Han Tuman’ın geri alınması için terör örgütlerinin mevziilerini ağır bombardıman altına aldılar.

Suriye ordusu topçu birliğinin de teröristlerin lojistik güzergahı er-Raşidin ve el-Halidiye mahallelerini de ağır topçu ateşi altına aldığı ve bu saldırılarda teröristlerden bir çoğunun öldürüldüğü veya yaralandığı bildirilmekte.

Suriye’Den alınan bir diğer haberde ise dün gece teröristlerin Halep’te bazı mahallelerde sivil yerleşim bölgelerini hedef alarak ateşkesi bir kez daha ihlal ettikleri bildirilmekte. Bu saldırılarda yerleşim bölgelerine önemli hasar verdirildiği açıklandı.

Suriye ordusu hava kuvvetleri ayrıca Homs ve Deyr’uz Zur bölgelerinde saldırılarını aralıksız sürdüren terör örgütlerinin mevziilerine saldırarak teröristlerden bir çoğunun öldürmenin yanı sıra onlara ağır zayiat verdirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.