Suriye ordusu Palmira’da ilerliyor

  • 26 Mart 2016
  • 873 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Palmira’da ilerliyor
Suriye ordusunun Palmira kentini işgalden kurtarma operasyonu ardından Palmira havalimanını işgalden kurtarma operasyonlarına da başladığı bildiriliyor.

Sputnik haber ajansının Şam’dan verdiği habere göre, Suriye ordusu havalimanına 500 mt. kadar yakınlaşırken her alan havalimanının IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtulacağı bildiriliyor.

Suriye ordusunun dün Palmira-Deyrulzur anayolunu kontrolüne geçirdiğini belirten Sputnik haber ajansı, daha önce de verdiği haberde, Palmira Kalesi’nin kontrolünün Suriye ordu güçlerine geçtiğini bildirmişti. SANA’da yer alan haberde de, “Ordu birlikleri ve halk güçleri, IŞİD teröristlerinin ağır kayıplarının ardından Palmira Kalesi’nde kontrolü sağladı” ifadelerine yer verildi.

Sputnik’in ulaştığı Palmira operasyonunda yer alan askeri bir yetkili de hükümet güçlerinin Palmira Kalesi olarak bilinen ve stratejik öneme sahip Fahrettin Al Maani Kalesi’ni kontrolü altına aldığını kaydetmişti. Yetkili, Palmira antik kentine girişlerde kontrolün tümüyle Suriye ordusunun ve müttefiklerinin eline geçtiğini, kentin teröristlerden tamamen temizlenmesi için zaman gerektiğini söylemişti.

Bu arada Suriye televizyonu BM kültür bilim ve eğitim kurumu UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alan antik kente Suriye ordu birliklerinin kente girişini gösterirken bu zaferin terör örgütlerinin temizlenmesi yönünde çok önemli olduğunu bildirdi.

Palmira kenti geçen yıl mayıs ayında terör örgütü IŞİD’in işgaline geçmiş ve sözkonusu örgüt, bu kentte bulunan tarihi eserlere de büyük hasar vermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.