Suriye Ordusu Ve Müttefiklerinin Doğu Guta Zaferi, ABD Ve Uşaklarını İyice Kudurttu

  • 05 Mart 2018
  • 1.211 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Ve Müttefiklerinin Doğu Guta Zaferi, ABD Ve Uşaklarını İyice Kudurttu

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda Suriye rejiminin Doğu Guta’ya düzenlediği saldırıları görüştüğü bildirildi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Trump ve Sisi bu telefon görüşmesinde İran İslam cumhuriyeti ve Rusya’nın terörizme karşı mücadelede Suriye devletine yardımda bulunmaları sorumsuzcu nitelenmiştir.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda ayrıca Doğu Guta meselesini ve Suriye devlet güçlerinin bölgeye saldırılarını da görüştüğü bildirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Trump ile Sisi’nin telefon görüşmesinde gündemin, ABD-Mısır iş birliğini güçlendirme konusundaki fırsatların yanı sıra Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde devam eden Beşşar Esed yönetimi ve Rusya’nın saldırıları olduğu belirtildi.

Amerika ve müttefikleri son dönemlerde Suriye’de teröristlerin kesin yenilgisi ve izmihlalini engellemek için büyük uğraşılar verdiler.

Suriye krizi 2011 yılında Suudi Arabistan, Amerika ve müttefiklerinin terör örgütlerine yoğun destek vermeleri ile başladı ve bunun üzerine İran ve Rusya, Suriye devletinin resmi daveti olarak terörizme karşı mücadelede bu ülke yönetimine destek vererek terörizmin bu bölgede başarılı olmasını engellediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.