Suriye: Ülkedeki yasadışı bütün yabancı güçler Suriye’yi terketmeli

  • 26 Ekim 2022
  • 201 kez görüntülendi.
Suriye: Ülkedeki yasadışı bütün yabancı güçler Suriye’yi terketmeli

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, bu ülkedeki herhangi bir yasadışı yabancı askeri varlığın sona erdirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Bessam Sabbağ, Suriye’deki insani durumu iyileştirmenin Batılı ülkelerin Suriye’deki insani ve kalkınma çalışmalarını siyasallaştırmayı bırakmasını, erken kurtarma projelerini desteklemesini, zorlayıcı ekonomik yaptırımları kaldırmasını, yasadışı yabancı varlığı sona erdirmesini, terörizmi ve ayrılıkçı milisleri desteklemeyi bırakmasını  ve ulusal servetin yağmalamasından vazgeçmesini gerektirdiğini vurguladı.

Sabbağ Suriye’deki siyasi ve insani meseleye ilişkin Güvenlik Konseyi toplantısında bugün yaptığı açıklamada: ‘’ Suriye ile ilgili tüm Birleşmiş Milletler kararlarında teyit edilen temel ilke, Suriye’deki siyasi veya insani duruma herhangi bir yaklaşımın kriteri olan egemenliğine, birliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesidir’’ diyerek, Suriye topraklarındaki herhangi bir yasadışı askeri varlığın Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın ve uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve derhal sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Sabbağ, Suriye devletinin, insani yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını iyileştirmek ve geliştirmek için Birleşmiş Milletler’e tüm imkanları sağlamak da dahil olmak üzere insani durumu iyileştirmek için büyük çaba gösterdiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.