Suriye’de Deyruzzur ve Tedmur karayolu yeniden açıldı

  • 02 Ekim 2017
  • 1.069 kez görüntülendi.
Suriye’de Deyruzzur ve Tedmur karayolu yeniden açıldı

Suriye’nin batısında yer alan Hums eyaletinde yer alan antik Tedmur kenti ile DeyruzZur arasındaki karayolu resmen yeniden hizmete girdi.

Lübnan el’Meyadin kanalı verdiği haberde, bu kara yolundan araçların yeniden geçmeye başladığını bildirdi.

Suriye ordusunun bölgede elde ettiği son zaferlerden sonra bu karayolunun açılması teröristlerin bölgede önemli kayıplar verdiği ve kontrolündeki bölgelerin de birer birer ellerinden çıktığını gösteriyor.

Bu arada Amerika’nın başını çektiği sözde IŞİD ile mücadele koalisyonuna bağlı savaş uçaklarının Deyruz’Zur’da düzenlediği saldırıda içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu 12 sivil ölürken en az 10 kişi de yaralandı.

Suriye ordusundan askeri bir kaynak hava güçlerinin son birkaç saat içinde Deyrez-Zor İlinin doğusu Albuleyl Beldesi ve Almuhasan Kentinde IŞİD mevkileri, siper, karargah ve araçlarına karşı yoğun operasyonlarda bulunduklarını belirtti.

Hava operasyonlarında aralarında yabancıların bulunduğu onlarca teröristin öldürüldüğünü vurgulayan kaynak; bir kısmı zırhlı bir kısmı da ağır silahlarla donatılmış çok sayıda araç, birçok karargah ve sipere ek olarak füze rampalarının imha edildiklerini açıkladı.

Öte yandan askeri bir kaynak hava güçlerinin Hama İlinin doğusunda kuşatma altında bulunan IŞİD’li radikal terör çetelerin karargah, siper ve destek hatlarına karşı operasyonlarda bulunduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.