Suriye’de Geçici Hükümetin Kurulmasına Suriye’den Sert Tepki Geldi

  • 14 Nisan 2016
  • 776 kez görüntülendi.
Suriye’de Geçici Hükümetin Kurulmasına Suriye’den Sert Tepki Geldi

Suriye Dışişleri bakanı yardımcısı Suriye’de geçici bir hükümetin iş başına gelmesi konusunda yönetim karşıtlarının tepkisine karşı çıktı.

Dün Associatedpers ajansına açıklamada bulunan Suriye Dışişleri bakanı yardımcısı Faysal Mikdat, bu ülkede geçici bir hükümetin kurulması yönünde muhaliflerce yapılan teklifin gerçekte Suriye devletbaşkanı Beşar Esad’ın sahneden uzaklaştırılması anlamında olup bir nevi darbe sayıldığını, ancak Suriye halkının buna izin vermeyeceğini bildirdi.

Beşar esad’ın beş yıl boyunca teröristlere karşı mücadele sürdürdüğünü ve sadece Türkiye ve Arabistan’ın kendi çıkarları doğrultusunda Beşar Esad’ın iktidardan uzaklaştırılmasını istediklerini belirten Mikdat, Suriye krizinin çözümlenmesi görüşmelerinde ilerleme sağlanması için gerçekçe yolların bulunması ve ileri sürülmesi gerektiğini ve bunun da geniş kapsamlı ulusal bir hükümetin kurulmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.