Suriye’de terör örgütleri arasındaki çatışmalar hız kazandı

  • 28 Nisan 2018
  • 1.206 kez görüntülendi.
Suriye’de terör örgütleri arasındaki çatışmalar hız kazandı

Suriye’de terör örgütleri arasında çıkan çatışmaların devamında, İdlip’te Ceyş’ul İzze isimli terör örgütünün ele başı öldürüldü.

Lübnan el-Meyadin televizyonunun bildirdiğine göre Suriye rejim karşıtlarına bağlı kaynaklar dün Cuma günü yaptıkları açıklamada, teröristler arasındaki anlaşmazlıkların şiddetlenmesi ardından, Ceyş’ul İzze isimli terör örgütünün komutan vekili Ebu Lehep lakaplı Halit Mirati İdlip’in güney kesiminde Han Şeyhun bölgesinde öldürüldü.

Öte yandan Tahriri Şam terör örgütü de Suriye’nin Kuzeyinde teröristlerin sözde dini kadısı ve lideri Abdullah el-Mahisini’nin bir saldırıdan sağ kurtulduğunu bildirdi.

Öte yandan Suriye ordusu topçu birlikleri ve hava güçlerinin desteği ile başkent Şam’ın güney kenarlarında radikal teröre karşı operasyonlarını sürdürüyor.

SANA’nın savaş muhabiri ordu birliklerinin Şam’ın güney kenarları Cura, Assali ve Hacer el Esved bölgelerinde radikal teröristlerin temel savunma hatlarını kırmaları ardından birçok eksenden önemli ilerlemeler kaydettiklerini aktardı.

Teröristlerin bu eksenlerde beşeri ve ekipman açısından büyük kayıplar verdiklerini ifade eden muhabir; teröristlerin ağır kayıpları ve destek hatlarının yok edilmesi ardından ciddi bir panik yaşamaya başladıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.