Suriye’den Son Gelişmeler

  • 28 Mart 2017
  • 1.589 kez görüntülendi.
Suriye’den Son Gelişmeler

Ordu kuvvetleri Palmira şehrinin kuzeybatısında Merbut Anter dağını ve bu dağın 12 kilometre etrafını IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtardı. Ordu kuvvetleri aynı zamanda Humus’un kuzeyinde El-Heyd ve El-Zalil dağlarını ve doğu kırsalında Hayan petrol sahasını kurtardı ve çok sayıda IŞİD teröristini öldürdü.

Ordu kuvvetleri Hama’da da şehrin kuzey kırsalındaki Marizaf kasabasını Nusra Cephesi teröristleri ile girdiği şiddetli çatışmaların ardından kurtardı. Ordu kuvvetleri aynı zamanda Hama’nın kuzey kırsalındaki Gamhane kasabasının batısında bulunan El-Megabir ve El-Metahin bölgelerini terkfirci teröristlerden temizledi.

Ordu kuvvetleri Suriye’nin kuzeyinde ise El-Süveyda’nın kuzey doğusundaki çok sayıda kasaba ve köyü gece Rakka’ya doğru kaçan IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtardı.

Askeri bir kaynak ordu kuvvetlerinin Bir El-Kasap, Harbe Saad, El-Gasr, Bastara, Recm El-Dalle, El-Sagıye, Tel Asfar, El-Fidyan, Batı Eşiheb, Doğu Eşiheb, Tel El-Mesitabe, Telul Salman, El-Şükraniyye ve El-Suveymera kasabalarını IŞİD teröristlerinin pençesinden temizlediğini, çok geniş çapta köy ve kasabayı kurtardığını ve El-Süveyda’nın kuzeydoğu kırsalında ordu kuvvetlerinin kontrolüne geçen bölgelerin 300 kilometre kareye ulaştığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.