Suriye’nin BM Temsilcisi: Suriye Halkı EgemenliÄŸinden Vazgeçmeyecektir

  • 30 Ocak 2020
  • 1.695 kez görüntülendi.
Suriye’nin BM Temsilcisi: Suriye Halkı EgemenliÄŸinden Vazgeçmeyecektir

Suriye’nin Birleşmiş Milletler’deki daimî temsilcisi, bu ülkenin halkının karşı karşıya olduğu bütün baskılara rağmen, ülkelerinin egemenliğinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

 Beşşar el-Caferi şu ifadelerde bulundu: ‘Batı ülkelerinin Suriye’ye karşı ekonomik terörizmi, terörist grupların eylemlerinin tamamlayıcısıdır.
Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Suriye temsilcisi ayrıca şunları söyledi: ‘Güvenlik Konseyi’nin bazı yetkililerinin Suriye halkının terörist eylemler, saldırılar ve tek taraflı ekonomik yaptırımlar nedeniyle çektikleri acı ve sıkıntılar karşısındaki sessizliğine şaşırıyorum.
Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Suriye hakkındaki 64 raporunda, milyonlarca Suriyelinin yaşamını etkileyen tek taraflı ekonomik yaptırımları göremezden geldi.
Suriye’ye karşı dayatılan tek taraflı ekonomik yaptırımların derhal durdurulması gerekmektedir ve aynı zamanda bazı ülkelerin Suriye’ye karşı aldığı ekonomik cezalandırma politikaları da önlenmelidir.
Suriye halkı karşı karşıya olduğu bütün baskılara rağmen, asla egemenliğinden vazgeçmeyecektir.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.