Suud rejimi Yemen’e giden 13 gemiye el koydu

  • 02 Şubat 2020
  • 758 kez görüntülendi.
Suud rejimi Yemen’e giden 13 gemiye el koydu

Yemen’in Hudayde limanı yetkilileri, Suud rejiminin başını çektiği ittifak bu limana yanaşmak isteyen ve yakıt ve gıda maddeleri getiren 13 gemiye el koyduğunu açıkladı.

Cumartesi günü bu açıklamayı yapan Hudayde limanı yetkilileri, Suud ittifakının el koyduğu gemiler 161 ton yakıt ve 68 bin 130 ton gıda maddeleri taşıdığını belirtti.

Suud ittifakının el koyduğu gemilerin BM’den izinli oldukları, ancak Suud rejimi Yemen halkını baskı altında tutmak için gemilere Hudayde limanına yanaşmalarına izin vermediği ve gemileri limanın açıklarında engellediği belirtildi.

Yemen’in istifa eden yönetimi ile Ensarullah Hareketi 13 Aralık 2018’de İsveç’in başkenti Stockholm’da gerçekleştirdikleri barış müzakerelerinde Hudayde ve Taaz eyaletleri üzerinde bazı anlaşmalara vardı, ancak Suud rejimi bu anlaşmaları engelledi.

Geçenlerde BM’nin gıda maddeleri yardım programı WFP Yemen’de en az 12 milyon insan kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Suud rejiminin Yemen’e ilaç ve gıda maddeleri ulaştırılmasını engellemesi bu tehlikeyi daha da şiddetlendirdiği belirtiliyor.

Suud rejiminin başını çektiği ittifakın Yemen’e dayattığı savaşta şimdiye kadar 16 bin Yemenli hayatını kaybetti, yüz binlerce Yemenli yaralandı ve milyonlarca Yemenli kıtlık yüzünden ölümle karşı karşıya kaldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Veli dedi ki:

    Çöküşün yakın suud en fazla 4 yıl sonra baslayacak inş. Çöküşünu izlemek bizler için çok keyif dolu mutluluk verici senin içinse acı elem ızdırap dolu olacak

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.