Suud saldırısı, Yemen’in elektrik tesislerini yerle bir etti

  • 25 Nisan 2019
  • 1.147 kez görüntülendi.
Suud saldırısı, Yemen’in elektrik tesislerini yerle bir etti

Yemen Enerji Bakanlığı bir rapor yayımlayarak Suud rejimi ve başını çektiği ittifakın saldırıları başladığı günden bu yana Yemen’de elektrik tesislerinin uğradığı hasarı 4 milyar dolar olarak açıkladı.

El-Mesire kanalının haberine göre, Yemen Enerji Bakanlığı Çarşamba günü yayımladığı raporunda elektrik tesislerinde yaşanan doğrudan hasar 2 milyar 668 milyon 452 bin dolar ve dolaylı hasar da yaklaşık 2 milyar dolar olarak tahmin edildiğini belirtti.

Yemen Enerji Bakanlığı, Suud rejimi ve başını çektiği ittifak tamamen güdümlü ve kasıtlı olarak Yemen’de elektrik tesislerini ve altyapılarını hedef aldıklarını belirterek söz konusu şom ittifak 24 Temmuz 2015’te Maha elektrik santralinin personeli ve ailelerinin yaşadığı siteyi bombardıman ettiğini, saldırıda 200 konut yıkıldığını, 80 kişi hayatını kaybettiğini, 300 kişi de yaralandığını kaydetti.

Suud rejimi ve BAE Mart 2015’te bazı Arap rejimlerle birlikte ve Amerika’nın destekleri ile Arap dünyasının en yoksul ülkesi olan Yemen’e saldırdılar. Bu saldırılarda şimdiye kadar 85 bini çocuk olmak üzere 100 bin Yemenli hayatını kaybetti. Yemenli çocuklar en çok açlık ve kıtlıktan etkilenerek hayatını kaybediyor. BM ise Yemen’de yaşanan faciayı insanlık tarihinin en büyük beşeri faciası niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.