Suudi Amerika’dan Yemen’e saldırı: 1 şehid 6 yaralı

  • 25 Aralık 2021
  • 224 kez görüntülendi.
Suudi Amerika’dan Yemen’e saldırı: 1 şehid 6 yaralı

Haber kaynaklarının bildirdiğine göre, Cuma gecesi Yemen’in el-Mehwit eyaletindeki bölgelere Suudi savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında bir sivil öldü, 6 kişi de yaralandı.

El’Mesire kanalının bildirdiğine göre,  Suudi savaş uçakları el’Mehvit şehrinin eteklerinde yer alan Acame köyünü bombaladı.

Alınan ilk bilgilere göre, saldırıda bir kadın öldü, 2’si kadın ve 2’si çocuk toplam 6 kişi yaralandı, kurtarma ekipleri  ise enkazı kaldırma çalışmalarını başlattı.

Daha önce, Suudi savaş uçakları,  Necran’daki el-Hamad bölgesini 2 kez bombalamıştı.

Son günlerde Suudi saldırganların başkent de dahil olmak üzere Yemen’in çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırıları yoğunlaştı.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’de başlattığı savaş şimdiye kadar yüz binlerce Yemenlinin ölümü ve yaralanmasına ve milyonlarcasının da evini barkını terk etmesine neden oldu.

Suudi Arabistan’ın askeri saldırganlığı ayrıca Yemen’in altyapısının yüzde 85’inden fazlasını yok etti ve ülkeyi ciddi şekilde gıda ve ilaç sıkıntısına soktu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.