Suudi Arabistan ve BAE Hakkında Flaş İddia

  • 28 Ağustos 2017
  • 1.155 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan ve BAE Hakkında Flaş İddia

Bulgar bir gazeteci tarafından yapılan araştırma raporuna göre Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve Irak’taki silahlı terörist gruplara silah göndermek için diplomatik uçuşları kullandığı belirtildi.

Suudi Arabistan ve BAE’nin silah ticaretinde uçakların varış yerlerini maskelemek için diplomatik uçuşları kullandığı ifade edildi.

Yayınlanan rapora göre son üç yıl içerisinde Azerbeycan devlet havayolları Silk Way Airlines en az 350 diplomatik uçuş gerçekleştirerek on binlerce ağır silah ve cephaneyi Ortadoğu’ya taşıdığı belirtildi.

DİPLOMATİK UÇUŞLAR

Gaytandzhiev raporunda Suudi Arabistan’ın silahları kendisi için satın almadığı belirterek, “Suudi ordusu yalnızca batının standartlara uygun silahlarını satın alıyor. Diplomatik uçuşlarda taşınan silahlar standartlara uygun değil. Bu nedenle taşınan silahlar Suriye ve Yemen’deki silahlı gruplara gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

Diplomatik uçuşların kontrollerden muaf tutulduğunu belirten gazeteci Gaytanzhiev Suudi Arabistan ve BAE’nin Doğu Avrupa’yı silah temin merkezi olarak kullanmayı bırakmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.