Suudi Arabistan’ın Yemen’e kanlı saldırıları sürüyor

  • 31 Ağustos 2016
  • 937 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’ın Yemen’e kanlı saldırıları sürüyor

Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırıları, yine sivillerin hayatına mal oldu.

Suudi savaş uçaklarının yeni ölümcül saldırılarında en az 20 sivil hayatını kaybetti.

Suudi savaş uçakları bugün sabah saatlerinde başkent Sana’nın askeri akademisi yakınındaki iki yerleşim alanını hedef aldı, bu saldırılarda 4 sivil ölürken birkaç kişi de yaralandı.

Suudi savaş uçaklarının ülkenin kuzeyinde yer alan Saade vilayetine bağlı Sehn yerleşim bölgesine düzenlediği saldırıda çocuğu çocuk ve kadın olmak üzere 16 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Suudi jetleri, Yemen’in kuzeyindeki Ümran vilayetinde bir mahkeme binasını 3 kez bombaladı, bu saldırıda birkaç sivil yaralandı.

Suudi savaş uçakları Sana’nın Nehim ve Hecce vilayetini de hedef aldı.

Hatırlanacağı üzere Suudi savaş uçaklarınca dün Taiz’de düzenlenen saldırıda 16 svil hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Yemenli kaynaklar, Suudi savaş uçaklarının dün Sana, Saade ve Taiz vilayetlerine düzenlediği saldırılarda 60’tan fazla kişinin öldüğü ve yaralandığını duyurdu.

Öte yandan BM İnsani İşler Koordinatörü, Suudi Arabistan’ın öncülüğünde Yemen’e yapılan saldırının üzerinden 18 ay geçerken en az 10 bin kişinin öldüğünü bildirdi.

BM tarafından yayınlanan raporlara göre, Yemen’de sivil ölümlerin yüzde 60’ından fazlasının Suudi koalisyonun saldırıları sonucunda gerçekleşmiştir.

Bu arada, Yemen ordu ve halk birlikleri de Suudi Arabistan ve uşaklarının saldırılarına karşılık vermeye devam ediyor.

Bu bağlamda Yemen birlikleri, Taiz vilayetinde Suudi uşaklarının toplandığı iki noktayı füze ile hedef aldı.

Yemenli kaynaklar, bu saldırılarda bazı kiralık askerlerin öldüğü ve yaralandığını ve onlara ait birkaç aracın da imha edildiğini aktardı.

Suudi Arabistan’a ait savaş uçakları, Kuveyt’te Yemenli taraflar arasında düzenlenen barış görüşmelerinin son turunun sonuçsuz kalmasının ardından bu fakir ülkeye yönelik saldırılarını tırmandırmış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.