Suudi koalisyon güçleri Yemen’i yine bombaladı

  • 27 Ekim 2019
  • 581 kez görüntülendi.
Suudi koalisyon güçleri Yemen’i yine bombaladı

Yemen silahlı güçler sözcüsü Suudi saldırgan savaş uçaklarının son 12 saatte 66 kez Yemen’in kuzeyinde Saade ve kuzey batıda Hicce illerini bombaladığını duyurdu.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Yahya Seri söz konusu saldırılarda onlarca Yemenli sivilin öldürüldüğü veya yaralandığını belirtti.
Diğer yandan Yemen ulusal kurtuluş hükümetinde esirler işleri komite başkanı Abdulkadir el-Murteza savaş boyunca yaklaşık 7 bin esirin takas edildiğine işaretle, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsveç anlaşması süreci ve esir takası işlemlerinde sabotaj yaptığını duyurdu.
El-Murteza komitenin 2015 yılı yarısında kurulmasından itibaren 300 takas operasyonlarında binlerce esirin yerli arabulucuların çalışmaları ile serbest bırakıldığını ve Birleşmiş Milletler’in bu süreçte asla rolü olmadığını söyledi.
Yetkili, “İsveç müzakereleri ardından esir takasındaki sabotajın sebepleri”ne dair soru üzerine şöyle dedi:
Bu konunun sebebi, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin inadı ve İsveç anlaşmasına engel çıkartmalarıdır. Suudiler sadece kendi esirlerini istiyorlar ve biz Riyad’ı, mütecaviz koalisyonun komutanı olarak tüm esirlerin kaderinden sorumlu biliyoruz. Paralı uşaklar Suudilerin izni ve emri olmadan hiçbir karar alamıyor ve anlaşmayı uygulayamıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.