Suudi rejiminden Yemen’e saldırılar sürüyor

  • 07 Mayıs 2017
  • 1.097 kez görüntülendi.
Suudi rejiminden Yemen’e saldırılar sürüyor

Suudi savaş uçakları dün Yemen’in bir çok bölgesini bombaladılar.

Yemen el’Mesire kanalına göre, Suudi savaş uçaklarının dün Hecce eyaletine düzenlediği saldırılarda  bu eyaletin alt yapısının önemli oranda hasar gördüğü anlaşılıyor.

El’Mesire kanalı, Suudi rejimine ait iki savaş uçağı Yemen’in Taez eyaletinde de bir çimento fabrikasını hedef aldı. Çimento fabrikasına yönelik saldırıyla ilgili meydana gelen  can ve mal kaybı konusunda bilgi verilmedi.

Bu arada Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin, Cizan sınır bölgesi ile diğer bir  çok bölgede Suudi rejimi ve onların işbirlikçilerine  düzenledikleri saldırılarda çok sayıda Suudi askeri ve işbirlikçisinin öldüğü anlaşılıyor.

Öte yandan el’Beyza bölgesinde Yemen güçlerinin  Suudi rejimine bağlı bazı canileri tutukladığı bildiriliyor. Bu kişilerin savunmasız Yemen halkına karşı  kullanılmak üzere bomba hazırlarken  tutuklandığı bildiriliyor.

Diğer yandan el’Cezire verdiği haberde, Yemen’de firari hükümetin Aden’deki yeni valisinin kente gelmesine işaretle, firari hükümetin sözde başkenti olan Aden’de  çok fazla sorunla karşı karşıya olduğu bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.