Suudi rejiminin siyasetleri sonucu Arabistan ekonomik krize sürükleniyor

  • 03 Şubat 2016
  • 724 kez görüntülendi.
Suudi rejiminin siyasetleri sonucu Arabistan ekonomik krize sürükleniyor
Suudi rejiminin başta Yemen olmak üzere genelde bölgede izlediği serüvenci siyasetler sonucu ülke ekonomik bir krize sürüklenirken bütçe açığı baş gösterdi.

Fransa haber ajanısınn bildirdiğine göre Suudi arabistan mali rezervleri, dünya piyasalarında petrol fiyatlarının hızla düşmesi ayrıca Suudi yetkililerin Yemen’e askeri tecavüzde bulunma ve diğer ülkelerde ise terör örgütlerini yoğun biçimde destekleme gibi izledikleri savaş siyasetleri sonucu son 4 yılın en düşük seviyesine inmiş bulunmaktadır.

Fransa haber ajansı ayrıca 2015 yılında 611 milyar 900 milyon dolar olan petrol rezervinin 2011 yılından şimdiye kadar en düşük seviyeye ulaşmış ve bu rakamın 2016 yılında ise 500 milyar dolara düşeceğinin tahmin ediliğini bildirdi.

Rusya’dan sonra ikinci petrol üreten ülke olan Arabistan 2015 yılında petrol fiyatlarının aşırı derecede düşmesi sonucu petrol gelirinde 98 milyar dolarlık gibi bir bütçe açığı ile karşı karşıya kalmıştı.

Suudi rejimi mevcut açığı kapatmak için ise ülkede yakıt fiyatlarına %80’lik bir zam getirmiş, bunun yanı sıra elektrik, su, gaz gibi diğer bir çok alanlarda da artışa neden olmuştu ki bunun da ülkede yoğun bir rahatsızlık oluşturduğu belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.