Tahran: Bağdat diplomatik mekanları korumaktan sorumludur

  • 08 Eylül 2018
  • 1.230 kez görüntülendi.
Tahran: Bağdat diplomatik mekanları korumaktan sorumludur

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Ali Necefi, Basra kentinde İran Konsolosluğu’nun yakılmasını kınadığı açıklamasında, uluslararası ilke ve kurallara göre Bağdat yönetimi diplomatik mekanları korumaktan sorumlu olduğunu belirtti.

Basra’da başlayan protesto eylemleri sırasında bazı kışkırtılmış unsurların İran Konsolosluğu’na saldırmasının ardından bina ateşe verildi.

Olaya tepki gösteren İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Necefi, Bağdat yönetimi derhal olayın faillerini ve azmettiricilerini bulup cezalandırması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Irak Dışişleri Bakanlığı da bir bildiri yayımlayarak bu barbarca hareketi kınadı ve hem Bağdat merkezi yönetimi ve hem yerel yönetimden Basra’daki diplomatik mekanları korumayı takviye etmesini istedi.

Basra kenti son günlerde halkın kamu hizmetleri yetersizliğine gösterdiği tepkide bir dizi protesto eylemlerine şahit oluyor.

Bu arada Basralı protestocular da bir bildiri yayımlayarak protestoları suiistifade eden bazı isyancıları kınadı. Bildiride bu unsurların kapatılan Baas partisi ve tekfirci IŞİD terör örgütü ile bağlantılı oldukları belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.