Tahran cuma hatibi: Erbain Yürüyüşü merasimi küresel istikbarın kâbusu haline geldi

  • 19 Ekim 2019
  • 760 kez görüntülendi.
Tahran cuma hatibi: Erbain Yürüyüşü merasimi küresel istikbarın kâbusu haline geldi

Bugün Tahran’da Cuma Namazını kıldıran Hüccetülislam Muhammed Cevad Hac Ali Ekberi, Irak’ta milyonlarca kişinin katılımıyla düzenlenen Erbain Yürüyüşü merasiminin dünya istikbarı için bir kâbus haline geldiğini söyledi.

Hüccet-ül İslam Hac Ali Ekberi, Hz. İmam Hüseyin (a.s) için yapılan töreni “muhteşem, şaşırtıcı ve ilham verici” bir merasim olarak nitelendirdi.

Hüccet-ül İslam Hac Ali Ekberi, Erbain merasiminin küresel istikbarın kâbusu haline geldiğini belirterek, “Onlar Erbain merasimiyle ilgili haberleri boykot ediyorlar, çünkü Hz. İmam Mehdi (a.s) ordusunun geldiğini görüyorlar.” dedi.

Hüccet-ül İslam Hac Ali Ekberi, sanatçılara ve edebiyatçılara da hatırlatmada bulunarak onların  bu büyük olaydaki anları ölümsüzleştirmesi gerektiğini belirtti.

Hüccet-ül İslam Hac Ali Ekberi sözlerinin bir bölümünde de, yurt dışında sosyal medya üzerinden İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı propaganda yapan Ruhullah Zem’i  istihbarat  çalışmaları sonucu yakalayan Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı’na teşekkür etti.

Yarın 19 ekim 2019 ve  hicri kameri takvime göre 20 safer 1441 ve Hz.Hüseyin’in -as- şehadet yıldömünün 40. günü, yani Erbain günüdür. Bu münasebetle Kerbela’da milyorlarca ehlibeyt aşığının katılacağı görkemli merasimin yapılacağı gözleniyor. Bu arada Erbain merasimine katılanların büyük bölümü onlarca km.yi yürüyerek gidiyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.