Tahran Cuma hatibi: Yemen saldırısı bir fiyasko idi

  • 24 Nisan 2015
  • 989 kez görüntülendi.
Tahran Cuma hatibi: Yemen saldırısı bir fiyasko idi

Tahran Cuma hatibi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e saldırısının dünya çapında bir fiyasko olduÄŸunu söyledi.
Bugün Tahran’da Cuma namazını kıldıran hüccet-ül Ä°slam Kazım Sıddıki Yemen’deki son geliÅŸmelere iÅŸaretle, Arabistan’ın süper güçlerin denetiminde olan bazı Arap ülkeleri ile birlikte Ä°slam ümmetinin kaynaklarını suistimal ederek ve uluslararası yasalara itina etmeden, hiçbir ülkeye saldırmayan bir ülkeye saldırdığını ve bölge güvenliÄŸini bozduÄŸunu söyledi.
Hüccet-ül Ä°slam Sıddiki Yemen’e açıkça saldırının, kendini Müslüman bilen bir ülke için büyük bir siyasi fiyasko olduÄŸuna iÅŸaretle, “Arabistan kendini harem-i Åžerifeynin hizmetçisi tanıtmasına raÄŸmen, Müslümanların hakları için hiçbir taahhüdü yoktur” dedi.
Tahran Cuma hatibi Arabistan’ın Yemen’de kimyasal silah kullanmasına iÅŸaretle, Al-ı Suud’un ÅŸimdiye kadar hiçbir hedefinde baÅŸarılı olmadığını ve gelecekte de Yemen’de isteklerine ulaÅŸamayacağını vurguladı.
Hüccet-ül Ä°slam Sıddıki ayrıca Ä°ran ve 5+1 arasındaki nükleer müzakerelere de deÄŸinerek, görüşmelerde kırmızı çizgilere uyulmasının altını çizdi ve ekledi: Karşı tarafın Ä°ran askeri tesislerine ulaÅŸması ve Ä°ran askeri ve güvenlik merkezlerini denetlemesini kabul etmek, Ä°slam inkılabın 36 yıllık ülkülerine karşı olan bir rezalet ve açıkça bir saldırıdır ve Ä°ran halkı asla bunu kabul etmez” dedi.
Tahran Cuma namazı hatibi sözlerinin devamında Amerika’nın Japonya’ya karşı nükleer silah kullanması ve Fransa’nın yaptığı deneylerle çevre ve denizlere verdiÄŸi hasarlara da deÄŸinerek, “Onlar Ä°ran’ı öyle bir durumda tehdit ediyorlar ki kendileri diÄŸer ülke ve milletlere temelden darbe indirmiÅŸlerdir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.