Tahran Cuma Namazı Hatibi: İran’ın 3. adımı, Batı’nın boş vaatlerine karşı bir yanıttır

  • 06 Eylül 2019
  • 1.758 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: İran’ın 3. adımı, Batı’nın boş vaatlerine karşı bir yanıttır

Tahran’da geçici Cuma Namazı Hatibi Hüccet-ül İslam Seyyid Muhammed Cevad Hac Ali Ekberi, İran’ın nükleer anlaşma yükümlülüklerini hafifletme doğrultusundaki 3. adımına işaretle, “İran’ın 3. adımı, Batı’nın boş vaatlerine karşı bir yanıttır” dedi.

Tahran Cuma Namazı Hatibi bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, Avrupalılar’ın nükleer anlaşma çerçevesinde kendi yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğine işaretle, Avrupalılar’ın nükleer anlaşma yükümlülüklerine bağlı kalmamaları halinde İran’ın yükümlülüklerini hafifletmeye devam edeceğini kaydetti.
Tahran cuma namazına katılanlar bu sözlerin ardından sloganlar atarak, İran’ın 3. adımını desteklediler.
Hüccetül-İslam Hac Ali Ekberi ayrıca, ABD’nin çökmekte olduğuna temasla, ABD’nin Suriye, Irak, Yemen, Lübnan ve Filistin başta olmak üzere Batı Asya bölgesinde yenildiğini ve bu ülkenin borçlarının 20 bin milyar dolara yükselmesi, ayrıca uyuşturucu bağımlılığı, evsizlik, açlık, sınıfsal uçurumun artmasının bu ülkeyi çöküşe götüren nedenlerden olduğunu vurguladı.
Tahran Cuma Namazı Hatibi, ABD’nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal gücünü de kaybettiğine işaret ederken,  İran milletinin direnişinin de ABD’nin çöküş sürecini hızlandırdığını vurguladı.
Tahran Cuma Namazı Hatibi ayrıca Yemen gelişmelerine işaretle, Suudi koalisyonunun Yemen bataklığına saplandığını ve bu krizden çıkış peşinde olduğunu kaydetti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.