Tahran’da İslam Peygamberi’nin -saa- veladet günü ve Müslümanların vahdeti kutlandı

  • 04 Ekim 2023
  • 88 kez görüntülendi.
Tahran’da İslam Peygamberi’nin -saa- veladet günü ve Müslümanların vahdeti kutlandı

Rahmet Peygamberi’nin –saa- büyük kutlaması, Tahran’ın Veliasr Meydanı’nda halkın ve Peygamber Efendimiz’in –saa- sevdalılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Dün, Hk Rebiülevvel ayının 17’si, hem İslam Peygamberi’nin –saa-, hem de ehlibeyt Müslümanlarının 6. imamı olan Hz İmam Cafer Sadık’ın -as- veladet yıldönümüydü.
İranpress haber ajansının bu münasebetle ilgili aktardığı haberine göre dün, Hefte Tir ve Veliasr  meydanları arasında Tahran halkının katılımıyla büyük Rahmet Peygamberi’nin –saa-veladet yıldönümü nedeniyle kutlama merasimi düzenlendi.
Toplumun farklı kesimlerinden insanların katıldığı bu şenlik töreninde müzik gruplarının da yer aldığı neşeli programlar halka sunuldu.
Bu törenin başında bir grup sanatçı ve def çalgıcıları, Veliasr Meydanı’nda bir program sundular, daha sonra İmam Rıza’nın –as- duasını okuyan katılmcılar, Şii ve Ehli Sünnet müslümanların birliğini korumak ve son zamanlarda Avrupa’da Kur’an’ın yakılmasını protesto etmek amacıyla ellerindeki Kuran’a saygı gösterisi amacıyla başları üzerine koydular./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.