Tahtrevançi: ABD Afganistan’da güvensizliğin başlıca sebebidir

  • 20 Haziran 2019
  • 676 kez görüntülendi.
Tahtrevançi: ABD Afganistan’da güvensizliğin başlıca sebebidir

İran’ın BM temsilcisi Mecid Tahtrevançi, Amerika’nın İran’ı, Afganistan’da güvensizlik çıkarmaya dair çabalarla suçlamasını reddederken, bu siyasetle gerçekte Amerika’nın 18 yıldır Afganistan’daki varlığını ve yenilgiye uğrayan siyasetlerinin üstünü örtmeye çalıştığını söyledi.

Mecid Tahtrevançi, dün BM’nin Afganistan’la ilgili oturumunda yaptığı açıklamada, Afganistan halkının yıllardır işgal altında olmaktan, terörden, güvensizlikten yorulduğunu ve bir an önce ülkelerinde barışı görmek istediklerini söyledi.

İranlı yetkili, Afganistan halkının  uzun yıllar süren çaba ve fedakarlıktan elde ettikleri kazanımlara temasla,’bu kazanımlar bu ülkenin barışının korunması ve güçlendirilmesi için kullanılmalıdır’ dedi.

Tahtrevançi, İran’ın Afganistan’da barış ve huzurun sağlanması ve bu ülkenin kalkınması için her türlü işbirliği ve yardımı yaptığını belirterek,  ‘milyonlarca Afganlı mültecinin İran’da yaşadığını’ söyledi.

İran’ın BM yetkilisi, Afganistan’da uyuşturucu madde kaçakçılığı sorununa da temasla, uyuşturucu maddenin İran üzerinden Avrupa’ya kaçak yollardan gittiğine işaretle,  bunun önlenmesi için uluslararası toplumun yardımına ve işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.