Taliban: ABD Afganistan’dan Gitmezse Onu Çıkarmak Zorunda Kalacağız

  • 31 Ocak 2020
  • 1.329 kez görüntülendi.
Taliban: ABD Afganistan’dan Gitmezse Onu Çıkarmak Zorunda Kalacağız
Taliban’ın siyasi yardımcısı, savaşın, bütün Amerika kuvvetleri Afganistan’dan çıktığında sona ereceğini ve eğer Kızıl Ordu işgalcileri kendileri gitmezse, hatta uzun yıllar sürse bile onları bu ülkeden çıkarmak zorunda kalacaklarını söyledi.
Taliban’ın Siyasi yardımcısı ve bu grubun müzakere ekibinin başkanı Molla Abdülgani Berader, Amerika kuvvetlerinin Afganistan’dan çıkması gerektiğini vurguladı.
Amerika’nın P.B.C Kanalına konuşan Molla Abdülgani Berader, bir kez daha Taliban’ın tutumunu vurguladı ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bir gün Amerika, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in varlığı ve faaliyeti bahanesiyle ülkemize ordusunu yığdı ama kendisi Usame Bin Ladin’i komşu ülke Pakistan’da güvenli bir evde özel komandolarla öldürdü. Şimdi, bu hedefin ortadan kalkması ve 18 yıldır Afganistan’a ordu yığmanın ve bu ülkeyi işgal etmenin bir hata olduğunun itiraf edilmesinden sonra onların vatanımızdan çıkmalarının zamanı gelmedi mi?
Savaş, tüm ABD birlikleri Afganistan’dan ayrıldığı zaman sona erer ve bu konuda asla onlara yalvarmayacağız, ancak eğer Kızıl Ordu işgalcileri kendileri gitmezlerse, hatta uzun yıllar sürse bile onları çıkarmak zorunda kalacağız.
Amerika kuvvetlerinin çıkmasının ardından, Taliban Kabil’de başarılı bir hükümet kurabilir ve Afganistan’daki IŞİD mensuplarını yenmek ve halkın geçim sıkıntıları gibi diğer sorunlar da halledilebilir.
Eğer Amerika olmazsa, Afganistan’daki taraflar kendi aralarında anlaşacaklardır.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.