Tartus’ta Human Farma İlaç Fabrikası Açıldı

  • 19 Şubat 2016
  • 1.341 kez görüntülendi.
Tartus’ta Human Farma İlaç Fabrikası Açıldı

Human Farma İlaç Sanayi Fabrikası dün Tartus’unSafitaBeldeis Kırsalında yer alan el Bustan köyünde faaliyete başladı.

1,5 milyar maliyetle açılan fabrikanın açılışına katılan Suriye Sağlık Bakanı Nizar Yazıcı fabrikanın yerel piyasada bulunmayan ilaçların üretimini yapacağına işaret ederek hastane ile Suriye Arap Ordusu gazilerinin de istihdam edilmesi ile ilgili fabrika yönetimi ile anlaşma yapıldığını belirtti.
Yazıca; ülkede ilaç fabrikalarının maruz kaldığı bütün saldırılara rağmen son iki yılda harcanan çabalar sonucunda ilaç sanayisinin ülkede kriz başlamadan önceki seviyesine ulaştığını beyan etti.

Diğer taraftan Tartus Valisi Safvan Ebu Sadi, Tartus ilinin yatırımcıları cezbeden bir il haline geldiğini dile getirerek denizi ve tabiatının yanı sıra barındırdığı deneyim ve çalışma potansiyeli ile Tartus’un büyük yatırımlara ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Bilineceği üzere Human Farma İlaç Fabrikası Tartus ilinde açılan ilk fabrika olup Tartus Sanayi Müdürlüğü tarafından ruhsatları onaylanan 10 fabrika projesinden birini teşkil ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.