Tel Aviv’de Netanyahu aleyhinde gösteri

  • 29 Mayıs 2016
  • 780 kez görüntülendi.
Tel Aviv’de Netanyahu aleyhinde gösteri

İsrailli yüzlerce kişi başbakan Netanyahu aleyhinde gösteri düzenledi.

Netanyahu’nun savaş yanlısı ve maceracılığa dayalı siyasetlerini, attıkları sloganlarla kınayan göstericiler, Netanyahu’nun, ‘İsrail Evimiz’ partisinin başkanı Lieberman’ı savaş bakanlığına getirmesinin, Netanyahu’nun savaş yanlısı siyaset izlediğinin açık göstergesi olduğunu ve bu durumun İsrail’in lehine olmadığını bildirerek Netanyahu ve Lieberman aleyhinde slogan attılar.

Arap, sol partiler ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonu ile düzenlenen gösteride, Lieberman, ‘faşist ve ırkçı’ olmakla suçlandı.

Bilindiği gibi Lieberman’ın savaş bakanı olarak atanmasının ardından İsrail toplumu için Netanyahu aleyhinde gösteriler durmuyor.

23 Mayıs tarihinde de, yüzlerce İsrailli, bu rejimin yeni savaş bakanı olarak atanan Avigdor Lieberman aleyhinde protesto gösterisi düzenlemişti. Protestocular, ‘Bu kabine tam bir faciadır ve bunun İsrail’in geleceği için hiç bir yararı yoktur’ şeklinde dövizler taşıdılar.

Bu arada siyonist basın ve medya çevreleri de Lieberman’ın İsrail’in savaş bakanlığına atanmasını çok büyük bir yanlış karar olarak değerlendirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.