Teröristler Şam’ın kuzeydoğusunu terkettiler

  • 30 Mayıs 2017
  • 916 kez görüntülendi.
Teröristler Şam’ın kuzeydoğusunu terkettiler

Suriye’nin başkenti Şam’ın kuzeydoğusunda kalan son grup teröristler ile ailelerinin Berze mahallesinden ayrıldığı bildirildi.

İRNA’nın haberine göre, 455 terörist ve 557 aile efradının dün Berze mahallesinden İdlib ve Cerablus’a gitmek üzere ayrıldığı bildirildi.

Teröristlerin sözkonusu mahalleden ayrılmaları daha önce Suriye yönetimi ve muhalifler arasında varılan anlaşma çerçevesinde gerçekleşti.

Daha önce 3 partide  5 bin civarında terörist ve aileleri sözkonusu mahalleden ayrılmıştı.

Sözkonusu teröristler Suriye cumhurbaşkanının 2016 yılında uzlaşı için yayınladığı genel aftan yararlanmayı kabul etmediler.

Bu arada Suriye ordusunun Halep eyaletinin doğusunda 17 köyü teröristlerden temizlediği ve IŞİD mensubu 2000’den fazla teröristi öldürdüğü bildiriliyor.

Suriye savunma bakanlığının dün yaptığı açıklamaya göre, Suriye ordusu ve hamisi olan güçler, son bir kaç günde bu operasyonu gerçekleştirirken operasyonlarda teröristlere ait çok sayıda tank ve zırhlı taşıyıcı da imha edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.