Teröristler ve radikal akımlar İslam adından suistifade ediyorlar

  • 07 Şubat 2016
  • 820 kez görüntülendi.
Teröristler ve radikal akımlar İslam adından suistifade ediyorlar
İran’da Hazreti Muhammed (S) filminin yönetmeni Mecid Mecidi, radikal akımların ve teröristlerin İslam adını çaldıklarını ve onların İslam adından suistifade ettiklerini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Mecid Mecidi, Moskova’da sözkonusu filmle ilgili olarak Rusya haber ajansında İran kültür ataşeliğinin koordinesiyle düzenlediği haber oturumunda yaptığı açıklamada, bu filmi yapmaktan kastının, İslam adınının kötü bir şekilde kullanılmasına karşı olmak olduğunu belirterek; İslam dünyasında radikal ve terörist akımların geliştiğini ve batıda İslamofobinin arttığına temasla, bundan dolayı böyle bir ortamda Hazreti Muhammed (S) adlı filminin yapımının ve gösterime girmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

İranlı yönetmen sözkonusu filmde, batı dünyası için gerçek İslam’dan bir pencere açmak istediklerini belirterek, bu pencereden İslam peygamberinin alemler için rahmet denizinden bir katre sunmak ve İslam dininin rahmani mahiyetini dünyaya göstermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

İranlı yönetmen Mecid Mecidi, dünya müslümanları arasında vahdet ve kardeşliğin güçlendirilmesi gerektiğine de vurgu yaparak, bu filmi İslam dünyasında vefak ve dayanışma için bir faktör olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.