Trump: General Süleymani’yi 20 yıl önce öldürmeliydik!

  • 14 Ocak 2020
  • 754 kez görüntülendi.
Trump: General Süleymani’yi 20 yıl önce öldürmeliydik!

Amerika Başkanı Donald Trump Bağdat havaalanında emrettiği terör saldırısını haklı göstermek için, General Süleymani’nin kötü biri olduğunu ve 20 yıl önce öldürmeleri gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’ye yönelik suikast emrini haklı göstermek için General Süleymani’yi kötü biri olmak ve birçok insanı öldürmekle suçladı ve onu 20 yıl önce öldürmeleri gerektiğini belirtti.

Demokratların bu cinayetin doğuracağı sonuçları hakkında yaptıkları uyarıları General Süleymani’ye destek şeklinde telakki eden Trump, demokratların General Süleymani’ye destek verme çabaları Amerika için büyük bir skandal olduğunu ileri sürdü.

Trump bundan önce General Süleymani suikastına onun Amerika’nın dört büyükelçiliğine saldırı planı yaptığı için emrettiğini iddia etmişti. Oysa ABD Savunma Bakanı Mark Esper Trump’ın bu suçlamasını reddederek ellerinde bu iddiayı doğrulayacak hiç bir kanıt bulunmadığını açıkladı.

Amerika’nın NBC News kanalı da Salı günü Amerikalı beş eski ve şimdiki yetkiliden naklen, Trump’ın iddia ettiğinin aksine General Süleymani’ye suikast talimatını yedi ay önce verdiğini ifşa etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.