Trump Ä°ran’da isyancılara yeniden destek çıktı

  • 07 Aralık 2019
  • 997 kez görüntülendi.
Trump Ä°ran’da isyancılara yeniden destek çıktı

Amerikan baÅŸkanı Donald Trump, geçen perÅŸembe günü bir kez daha Ä°ran’da isyancılara destek çıktığını bildirdi.

Fars haber ajansına göre, Trump,  Ä°ran’da kamu düzenini bozan isyancıları, ‘özgürlük yanlısı halk’ olarak niteledi.

Trump, küstah açıklamasında  İran halkının  yanında olduğunu iddia etti.

Amerikan baÅŸkanı Trump ve ABD dışiÅŸleri bakanı Pompeo’nun son zamanlarda yaptıkları açıklamalarda Ä°ran halkının yanında olduklarına dair iddiaları tam bir küstahlık, zira Amerikan baÅŸkanı ve Pompeo, Ä°ran halkına yönelik baskıların arttırılması ve bunların daha da ÅŸiddetlenmesi için de uluslararası camiaya baskı yapmaktalar ve bu yaptırımlar ve baskılardan dolayı Ä°ran’da kanser ve benzeri hastaların kullanması gereken  ilaçların Ä°ran’a giriÅŸi yasaklandığı gibi Ä°ran’a gıda ürünlerinin de satışı ABD’nin baskılarından dolaylı engellenmiÅŸ durumdadır.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı 12 kasım tarihinde yaptığı açıklamada, batılıların Amerika’nın Ä°ran halkına yönelik sözde desteÄŸi gibi  tutumunu yalancılık  ve aymazlık olarak nitelerken, ”Ä°ran halkının ilaç ve gıda ürünlerine ulaÅŸmasını önleyen Amerika ve diÄŸer rejimlerin  küstah bir ÅŸekilde Ä°ran halkının yanında olduklarını  bildirmeleri büyük bir yüzsüzlüktür’ dedi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.