Trump: Ruhani ile görüşmem İran’a bağlı

  • 05 Ağustos 2018
  • 1.517 kez görüntülendi.
Trump: Ruhani ile görüşmem İran’a bağlı

Amerikan başkanı Trump, İran’la ilgili asılsız iddialarını tekrarlamaya devam ederken, İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesinin İran’ın kararına bağlı olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Trump, twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran ve ekonomisinin çok kötü olduğunu ve bunun hızlı bir şekilde devam ettiğini iddia ederken, ‘Benim İran cumhurbaşkanıyla görüşüp görüşmeme durumu tamamen İran tarafına bağlıdır’ dedi.

Trump, geçen pazartesi günü İran İslam Cumhuriyeti ile koşulsuz görüşmeye hazır olduğunu bildirmiş ama ardından Amerikalı yetkililerden derhal şartlar da sıralanmıştı. Bu Amerika’nın dış siyasetteki tezadı şeklinde tepki almıştı.

(ABD Başkanı Donald Trump’ın söyledikleri ile yönetiminin dış politikası arasındaki çelişkiler dikkatlerden kaçmıyor.

New York Times gazetesi de, Trump’ın, yönetimiyle son bir haftada dış politikada düştüğü çelişkileri derledi.

John Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Etütler Okulu Öğretim Üyesi Vali R. Nasr, gazeteye yaptığı açıklamada, “Başkanın söyledikleri ile yönetiminin söyledikleri arasında açık bir uyuşmazlık var ve bu hem dost hem de düşmanlar tarafından fark ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Trump’ın geçen hafta başında İran cumhurbaşkanı ile istediği zaman ve koşulsuz görüşeceğini söylediği belirtilen makalede, kısa süre sonra Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun görüşme için üç koşul öne sürdüğüne işaret edildi.)

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs tarihinde nükleer anlaşmadan çıktığını bildirirken İran’a 3 ve 6 aylık yaptırımların başlayacağını bildirmiş ve bu durum başta Amerika içinde olmak üzere uluslararası arenada ve hatta Amerika’nın müttefiki ülkelerde bile büyük tepkilere neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.