Trump yönetimi Bercam’da kabul edilemez ortam oluşturdu

  • 25 Nisan 2017
  • 1.321 kez görüntülendi.
Trump yönetimi Bercam’da kabul edilemez ortam oluşturdu

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Amerika yeni yönetimin Bercam nükleer anlaşmanın kaderi ile ilgili şüphe, tereddüt ve karışıklık ortamı oluşturduğunu, bunu ise kabul edilemez olduğunu belirtti.

Uluslararası ve hukuk işlerinden sorumlu İran dışişleri bakan yardımcısı Seyid Abbas Irakçi bugün Vİyana’da 7.si düzenlenen Bercam ortak komisyon oturumu kulisinde yaptığı açıklamada, Amerika yeni yönetimi tarafından Bercam nükleer anlaşma ile ilgili oluşturulan şüphe ve tereddüt ortamının Bercam ruhu ile çeliştiğini, İran’ın ise bu önemli konunun takipçisi olacağını belirtti.

İngiltere, Rusya, Çin, Fransa ve Almanya’nın yeni Amerika yönetiminin bu hareketinden rahatsız olduklarını belirten Irakçı, nükleer anlaşmanın İran’ı nükleer çalışmalarını kısıtlamaya zorladığını, diğer tarafları da İran nükleer çalışmaları ile ilgili bütün yaptırımları kaldırmaya mecbur ettiğini, fakat İran’ın Bercam’a bağlı kalmasının bizzat UAEA tarafından onaylanmasına rağmen, İran’a karşı yaptırımların kapsamlı ve etkin bir şekilde kaldırılması bağlamında ciddi sorunlar olduğunu söyledi.

Irakçı,  tüm tarafların Bercam taahhütlerine bağlı kaldıklarına dair 5+1 tarafından birlik içinde güçlü bir mesajın dünyaya verilmesinin beklendiğini söyledi.

Bercam 7. ortak komisyon oturumu bugün İran, 5+1 ve AB yüksek temsilcinin katılımı ile Viyana’nın Coborg otelinde çalışmalarına başladı.

İngiltere, Rusya, Çin, Fransa ve Amerika’dan oluşan BMGK daimi üyeleri ve Almanya’nın katılımı ile şekillenen 5+1 grubu ve İran arasında 14 Temmuz 2015 tarihinde İran nükleer çalışmaları ile ilgili imzalanan Bercam nükleer anlaşması 16 ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girdi.

İran’ın bercam uyarınca tüm taahhütlerine bağlı kalmasının bizzat UAEA tarafından defalarca onaylanmasına rağmen Amerika yükümlülüklerini yerine getirmeyerek, Bercam’ı defalarca ihlal etmiştir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.