Trump yönetimi, Rusya’nın 27 vatandaşı ve 6 şirketini daha yaptırım listesine ekledi

  • 21 Eylül 2018
  • 1.363 kez görüntülendi.
Trump yönetimi, Rusya’nın 27 vatandaşı ve 6 şirketini daha yaptırım listesine ekledi

ABD Başkan Donald Trump’ın yetkilendirdiği Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rus savunma ve istihbarat sektörüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla Rusya’nın 27 vatandaşı ve 6 şirketini daha yaptırım listesine koydu.

Trump, Skripal vakasıyla ilgili olarak Rusya’ya yeni yaptırımları öngören kararnameyi imzaladı.
Beyaz Saray yetkilileri, ”Başkan Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı’na belirli yaptırımları uygulama yetkisini verdi. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da iki tedbir kararı aldı. Öncelikle, Rus savunma-istihbarat sektörü adına faaliyet gösteren özel kategori ve yasak kişiler listesine 27 kişi ekledi” açıklamasını yaptı.
Bunun, doğrudan bu kişilere yaptırım uygulanacağı anlamına gelmediğini söyleyen ABD’li yetkililer, yaptırımların öncelikle söz konusu kişilerle işbirliğini kısıtladığını kaydetti.

Trump, ‘seçimlere müdahale’den sorumlu ülkelere yönelik yaptırım kararnamesine imza attı.
ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan da şu açıklama geldi:
”Dışişleri Bakanlığı’nın bu eylemleri, Kongre’nin Rusya’nın Ukrayna’daki saldırganlığı, Kırım’ın ilhakı, siber müdahale ve saldırılar, 2016 başkanlık seçimlere müdahale ve diğer kötü niyetli eylemlere karşı kabul ettiği CAATSA yasasının 2. maddesinin uygulanmasının bir sonucu.”

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya da,
Batı’nın Rusya’yı ‘yeni bir yaptırım sarmalına’ doğru çektiğini belirterek, ABD’nin yaptırım zihniyetinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Bu arada Hindistan, ABD’nin yaptırım tehditlerine rağmen Rusya ile S-400’den vazgeçmeyeceğini bildirdi. ‘ABD’nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası’ olan CAATSA kapsamında ABD, Rusya’dan S-400 alımı bağlamında Türkiye’yi de yaptırımla tehdit ediyor.

Trump yönetimi, Rusya’nın 27 vatandaşı ve 6 şirketini daha yaptırım listesine ekledi Konusuna Ait Etiketler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.