Trump’ın 4 yıllık başkanlık karnesi; savaş ve kargaşa

  • 11 Kasım 2020
  • 1.842 kez görüntülendi.
Trump’ın 4 yıllık başkanlık karnesi; savaş ve kargaşa

Trump’ın dört yıllık başkanlık dönemi  onun farklı medya organları ile  sorunlar yaşaması ile beraber oldu.   Bu alanda hep yaşanan gerilimler ise medyada geniş yer aldı.

Trump’ın seçim kampanyası programlarından, onun ifade özgürlüğü ve gerçekleri araştırmak iddialarına  kadar ve son olarak da koronavirüsü yönetmesi hep tartışma konusu oldu.   Koronavirüs pandemisi sürecinde ise Trump  Amerika medyasını kukla olarak  da adlandırdı.   Sohbetimizin devamında  bu tartışmaları kısa olarak gözden geçireceğiz.

Trump’ın medyaya saldırısı ise  2016 seçimlerinin kampanya çalışmaları döneminden başladı.  O sıralarda Trump, Hillary Clinton ile değil medya ile savaşmakta olduğunu belirtti.  Trump defalarca  Amerika’nın önde gelen medya organlarına saldırıp  onları  ” devre dışı bırakılmış”  olarak adlandırdı  ve defalarca gazetelerin anketlerinin sonuçlarını da sorguladı.  Tüm bunlara ilaveten   muhabirlere karşı da ilginç bir üslup takınan Trump onlara meydan bile okudu.    Trump  New York Times, Politico, Washington Post ve Huffington Post gibi  medya organlarını itibarsız  ve CNN kanalını da nefret verici olarak tanımlamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.