Trump’ın göçmen kararına İran’dan tepki

  • 29 Ocak 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
Trump’ın göçmen kararına İran’dan tepki

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Trump’ın Suriyeli mültecilerin gelişini askıya alan ve aralarında İran’ın da bulunduğu 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararını eleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriyeli mültecilerin gelişini askıya alan ve aralarında İran’ın da bulunduğu 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararını eleştirdi.

Zarif, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, “Müslümanların ABD topraklarına girmelerinin engellenmesi aşırılık yanlıları için bir hediyedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında Zarif şunları kaydetti:

“7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamak ABD’nin iddialarının temelsiz olduğunun göstergesidir. ABD’nin İran devletiyle bazı konularda ihtilafları vardır. Ancak buna rağmen Müslümanlara getirilen yasak, bu devletin İran halkına dost olduğu şeklindeki iddiasının temelsiz olduğunu göstermektedir. Uluslararası camianın diyalog ve iş birliğine ihtiyacı vardır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.