Tuğamiral Kavyani: Tüm denizaltı yapım teknolojisine sahibiz

  • 30 Eylül 2022
  • 81 kez görüntülendi.
Tuğamiral Kavyani: Tüm denizaltı yapım teknolojisine sahibiz

İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğamiral Hamza Ali Kavyani, ”Tüm denizaltı inşa teknolojisine sahibiz.” dedi.

Ordunun stratejik deniz kuvvetleri komutan yardımcısı Tuğamiral Kavyani, dün (Perşembe) İran İslam Cumhuriyeti Şehitleri Anma’yal ilgili  basın toplantısında şunları söyledi: ”Gelişmiş denizaltı inşa etme teknolojisi herhangi bir ordu için çok önemlidir. Zira deniz altı teknolojisi yalnızca bir kaç ordu ve ülkede vardır. Ve İran İslam Cumhuriyeti de bu teknolojiye tamamen sahiptir.”

İranlı askeri yetkili, “Her türlü askeri gemiyi üretiyoruz ve 300 ila 2 bin kilometre menzilli her türlü füzeyi kendimiz üretebilmekteyiz.” dedi.

Tuğamiral Kavyani, ”Bir zamanlar deniz savunma teçhizatında sıkıntı yaşadıklarını’ belirterek, “Bugün İslami İran gençlerinin ve bilim insanlarının çabalarıyla her türlü askeri gemi ve denizaltı üretiyoruz.” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Stratejik Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı, “Bugün Amerikalılar geriliyor ve bölgede hiçbir nüfuzları yok ve onların selefleri de zillet içinde bölgeyi terk etti ve bugün sıra onlarda.” dedi.

Tuğamiral Kavyani, Şehit General Hac Kasım Süleymani’nin cesaretine atıfta bulunarak, “Şehit Süleymani’nin çabaları sayesinde bugün İslami İran’ın ülke sınırlarında beş direniş ekseni ve bugün Kızıl Deniz’in giriş ve çıkışında deniz mevcudiyeti var. Ve İran’ın bu alandaki varlığı sayesinde  Amerikalıların bölgedeki jeopolitik alanı da azalmaktadır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.