Tuğgeneral Cezairi: Suudi rejimi İran’la karşı karşıya gelemez

  • 11 Ekim 2016
  • 956 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Cezairi: Suudi rejimi İran’la karşı karşıya gelemez

İran genel kurmay başkan yardımcısı tuğgeneral Mesud Cezairi, İran’ın silahlı gücünün üstünlüğü ve caydırıcılığının Suudi rejiminin İran’la ile ilgili senaryolarını bozduğunu ve elinden aldığını söyledi.

Mesud Cezairi, dün yaptığı açıklamada, Suudi rejiminin Fars Körfezi sularındaki son tatbikatının sıradan bir girişim olduğunu belirterek, İran ordusunun bugün askeri gücünün, hatta büyük düşmanların bile İran’a yönelik saldırı yapmalarına izin vermeyecek durumda olduğunu belirtti.

Tuğgeneral Mesud Cezairi, Arabistan’ın sözkonusu tatbikatı askeri ve teknik açıdan çok büyük olduğu şeklinde propaganda yapmasına da işaretle, ”Ama bugün ne Arabistan ve ne de müttefikleri hatta Amerikalılar bile İran’a karşı askeri bir senaryoda bulunamazlar” dedi.

İranlı askeri yetkili ayrıca Suudi rejiminin Yemen’de işlediği son cinayete de temasla, bu durumun Yemen’de ve bölgede Suudi rejimi cinayetleri karşısında direnişin ve birlik, beraberliğin artmasına neden olacağını söyledi.

(Bu arada İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi de, Suudi rejiminin batının tam desteği ile Hicaz’ı sultasında bulundurduğunu belirterek, ‘’Batı, Suudi hanedanını Hicaz’a sulta kurdurarak İslam’ı yok etmekten başka hedefi yoktu ve bu İngiltere’nin planıydı’’ dedi.

Tahran’da açıklamada bulunan Firuzabadi, Yemen’de yapılanların özünde Vahhabilik olduğunu ve Vahhabiliğin bir İngiliz mezhebi olduğunu söyledi.İslam İnkılabının zaferiyle batılıların planlarının suya düştüğünü ifade eden ve İran halkının devriminin dünya Müslümanlarını uyandırdığını vurgulayan Firuzabadi, Batı İslam İnkılabı karşısında hezimetlerinin önüne geçmesi için Suudileri silahlandırdığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.