Tuğgeneral Nakdi: İran’ın askeri savaş gücü bölge ve dünyada eşsizdir

  • 24 Kasım 2016
  • 968 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Nakdi: İran’ın askeri savaş gücü bölge ve dünyada eşsizdir

İran gönüllü halk seferberlik güçleri kurumu başkanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, bu kuruma ait 2500 savaşçı taburun bölge ve dünyada eşsiz olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Nakdi, dün akşam İRİB 2. Kanalında katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, seferberlik güçleri Besic’in her zaman hazırlıklı olduğunu belirterek, Besic’in, askeri, kültürel ve direniş ekonomisi gibi alanlarda çok iyi icraatları olduğunu belirtirken ülkenin güvenliğine yönelik tehditlerin azalmasına da işaretle, diğer taraftan kültürel tehditlerin görülmemiş bir şekilde arttığını söyledi ve ”halihazırda 200 uydu kanalı ve binlerce site ahlaksızlığı ve İslam nizamı düşmanlığını yaymak için çalışıyor” dedi.

Nakdi, İran’da rahmetli imam Humeyni’nin emriyle kurulan Gönüllü Halk Güçleri Besic ve direniş formülünün 37 yıl sonra bile bugün dünyanın bir çok ülkesi için ilham kaynağı olarak alındığını belirterek, bölge ve dünyadan gelen temsilcilerin Besic ile ilgili olarak İran’ın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Miladi 25 Kasım’a tekabül eden hicri şemsi 5 azer İran’da Gönüllü Halk Güçleri Besic kurumunun kurulmasının yıldönümüdür ve bu münasebetle 19 ila 25 Kasım tarihleri arası da İran genelinde Halk Seferberlik Haftası olarak kutlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.