Tuğgeneral Purdestan: İran’ın silahlı kuvvetleri gaflete düşmez

  • 19 Ocak 2019
  • 1.608 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Purdestan: İran’ın silahlı kuvvetleri gaflete düşmez

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, 7 bin IŞİD teröristinin Afganistan’da Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin parasıyla konuşlandırıldığını ve ABD’nin bunları İran, Çin ve Suriye aleyhinde baskı için kullandığını söyledi.

ABD’nin IŞİD’i İran’la mücadele için oluşturduğunu söyleyen Purdestan, ABD’nin Irak’ta terör örgütü IŞİD’i İran sınırlarına yönlendirdiğini ama İran genel kurmay başkanlığının kırmızı çizgisinin sınırları korumak olduğunu ve sınırlara girmek isteyenleri anında hedef alacağını bildirdiğini söyledi.

İran Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı açıklamasının devamında, “İran, IŞİD terörist grubu hakkında iyi bir bilgiye sahip ve İran silahlı kuvvetleri de bu terör örgütünü çok iyi tanıyor” dedi.

Purdestan, İran İslam Cumhuriyeti’nin silahlı kuvvetlerinin sınır muhafızlarındaki ana çalışmalarına da vurgu yaparak, düşmanların bütün hareketlerini gözetlediklerini belirtti ve “ABD uçaklarının ve Akdeniz’deki gemilerinin güzergahı tespit ediliyor ve İran silahlı kuvvetleri asla gafil olmaz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.