Tuğgeneral Tangsiri; İran Körfez’deki Amerikalıları izliyor ve tehlikeli hareketlerini takip ediyor

  • 02 Mayıs 2020
  • 861 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Tangsiri; İran Körfez’deki Amerikalıları izliyor ve tehlikeli hareketlerini takip ediyor

Amerikan’ın Körfez’deki İran donanmasına yönelik tehditlerinden sonra Devrim Muhafızları deniz kuvvetleri komutanı Tuğgeneral Reza Reza Tangsiri, ülkesinin “İranlı balıkçı teknelerinin Amerikalılar tarafından yapılan tacizini veya helikopterlerinin petrol platformları üzerindeki uçuşunu kabul etmediğini” vurguluyor.

İslam Devrim Muhafızları donanmasının komutanı Tuğgeneral Ali Reza Tangsiri, Körfez’in “evimiz olduğunu ve evimizde ateş istemediğimizi” vurgulayarak ülkesinin İranlı balıkçı teknelerinin veya helikopterlerinin petrol platformları üzerindeki uçuşunu kabul etmediğini “vurguladı. .

General Tangsiri, bugün Tahran Radyosu ile yaptığı röportajda, Körfez bölgesinde “Amerikan güçlerinin körfezden çıkması dışında” hiçbir çözüm olmadığını, “Amerikalıların ilk çıkacağı yerin Irak olduğunu” ve onların da bölge ülkelerinden çıkışlarına devam edeceğini açıkladı.

Tangsiri, İran’ın Körfez, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi’ndeki Amerikalıları “şahin” gibi izlediklerini ve ABD’NİN tüm hareketlerini takip ettiklerini belirtti.

Devrim Muhafızları’ndaki Deniz Piyadeleri komutanı, Amerikalıların “Neden istedikleri zaman manevra yapma hakkı olduğunu düşünmeliler?” Diye sorgulayarak ayrıca ABDnin navigasyon yasalarına da uymadıklarına dikkat çekti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin iki gün önce Körfez’in “İran için en önemli su yollarından biri ve enerji merkezi” olduğunu dile getirmesi dikkat çekicidir . “Amerikalılar, bu Körfez’in New York Körfezi veya Washington olmadığını bilmeli ve İran bin yıldan beri güvenliğini sağlayabildi. ”

İran silahlı kuvvetleri de kısa süre önce ABD’yi tehdit etti ve “herhangi bir yasadışı ve kışkırtıcı eylemin İran’dan kesin bir yanıtla karşı karşıya kalacağını ve sonuçlarının Amerikan güçleri tarafından hissedileceğini” vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.