Türk ve Amerikan gıda yardım malzemeleri, Halep’teki teröristlere gönderildi

  • 11 Aralık 2016
  • 1.043 kez görüntülendi.
Türk ve Amerikan gıda yardım malzemeleri, Halep’teki teröristlere gönderildi

Suriye ordu güçleri, Halep’te teröristlere ait Türk ve Amerikan gıda depolarının ele geçirildiğini bildirdi.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, teröristlerin Haleb’in eski mahallesinden çekilmesinin ardından Suriye askerleri, bu mahallede Türk ve Amerikan gıda malzemeleri dahil büyük gıda depoları ele geçirdiler, bu malzemelerin Türkiye üzerinden Haleb’e gönderildiği ifade edildi.

Öte yandan Humus Valisi Tallal el-Berazi, el-Alem TV kanalına verdiği demeçte, ABD ve bazı bölge rejimlerince desteklenen teröristlerin antik kent Tedmor’a saldırılarına temasla, Suriye ordusunun müttefikleriyle birlikte, IŞİD teröristlerinin Tedmor’un çevresindeki mevzilerini hedef alarak, kente girmelerini önlediklerini vurguladı.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’ya göre Suriye ordusu ile IŞİD arasında Tedmor’da dün başlayan çatışmalar bugün de devam ediyor. Haberde IŞİD’in kentin doğusundan birkaç farklı yönden saldırdığı ve örgütün hedefleri arasında sanayi bölgesi ile Amiriye tepesinin bulunduğu ifade edildi. Suriye uçaklarının teröristlere karşı bombardıman düzenlediği ve IŞİD’in büyük kayıp vermesine yol açtığı da vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.