Türkabadi: Suriye savaşı, direniş ekseninin yok edilmesi içindi

  • 08 Åžubat 2018
  • 951 kez görüntülendi.
Türkabadi: Suriye savaşı, direniş ekseninin yok edilmesi içindi

İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye Elçisi, Suriye savaşının, direniş ekseninin yok edilmesi amacıyla başlatıldığını bildirdi.

Dün Suriye’nin Homs ilinde İran İslam İnkılabının 39. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama töreninde konuşan İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye Elçisi Cevat Türkabadi, teröristlerin Suriye halkına karşı verdiği savaşa temasla, İran’ın Suriye krizinde bu ülkenin yanında yer aldığını ve bu iradeyi bundan sonra da devam ettireceğini bildirdi.

Müstekbirlik gücünün, İran İslam Cumhuriyeti nizamı ve İran halkına karşı ekonomik yaptırım uyguladığını ve bununla da İran halkının direnişini kırmayı hedeflediğini belirten Türkabadi, İran’ın bugün Nano, nükleer enerji ve gelişmiş füzeler gibi modern teknolojiye kavuştuğunu ve şimdi ise dünyanın dört bir yanında kutlama törenleri düzenlediğini bildirdi.

Homs eyaleti valisi Hilal el-Barazi de bu törende yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyetinin, İSlam inkılabının zaferinin ilk gününden beri müstekbirlik cephesine karşı mücadele vermekte olduğunu ve şu anda da bu mücadelenin ağırlık noktasının Suriye olduğunu söyledi.

Homs valisi, müstekbirliğin İran’da kendi uğursuz hedefini tahakkuk ettiremediği için bu savaşı Suriye’ye çektiğini ve bu yolla İran’a darbe indirmeye çalıştığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.