Türkiye, Hindistan ve Afganistan yetkililerinden taziye mesajı

  • 09 Ocak 2017
  • 1.036 kez görüntülendi.
Türkiye, Hindistan ve Afganistan yetkililerinden taziye mesajı

Hindistan başbakanı, Afganistan Milli vahdet hükümeti icra işlerinden sorumlu icra başkanı ve Türkiye eski cumhurbaşkanı yayınladıkları mesajlarla Ayetullah Haşimi Refsencani’nin vefatı dolayısıyla taziyette bulundular.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam Nizamı Maslahatlarını Teşhis Konseyi  başkanı Ayetullah Haşimi Refsencani’nin vefatı ardından Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kendi özel Twitter hesabından yayınladığı mesajında, Ayetullah Haşiminin vefatı dolayısıyla kendi ve Hindistan milleti adına İran halkına taziyette bulundu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi mesajında 1 milyar 250 milyonluk vatandaşları adına Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı dolayısıyla taziyetlerini bildirdiğini belirtmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı dolayısıyla kendi twitter hesabında başsağlığı mesajı yayınladı.

Abdullah Gül, “Rafsancani’nin ölüm haberinden çok üzgün oldum, Allah’tan rahmet diliyorum. Samimi taziyemi onun ailesine ve İran halkına sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Afganistan Milli vahdet hükümeti icra işlerinden sorumlu icra başkanı Abdullah Abdullah da, Ayetullah Rafsancani’nin vefatı dolayısıyla taziyetlerini İran devleti ve halkına bildirerek bu vefatın insanlık için de büyük bir kayıp olduğunu bildirdi.

Abdullah Abdullah, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin Afganistan mücahitlerinin gerçek bir hamisi ve savunucusu olduğunu, şimdiye kadar Afganistan’a önemli katkı ve yardımlarının olduğunu ve bu ölüm haberinin tüm Afganistan halkını derinden üzdüğünü bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.