Türkiye ile işgal rejimi İsrail arasında havacılık alanında anlaşma imzalandı

  • 08 Temmuz 2022
  • 241 kez görüntülendi.
Türkiye ile işgal rejimi İsrail arasında havacılık alanında anlaşma imzalandı

Türkiye ile Siyonist rejim İsrail arasında, İsrail hava yollarının Türkiye’ye uçuşlarını yeniden başlatmasını sağlayacak ön anlaşma imzalandı.

Siyonist rejim İsrail Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, iki taraf arasında, İsrail hava yollarının Türkiye’ye uçuşlarını yeniden başlatmasını sağlayacak ön anlaşma imzalandığı belirtildi.
İki taraf arasında ilişkilerin gelişmesi için önemli bir anlaşma olduğuna işaret edilen anlaşmanın, son haftalarda gerçekleştirilen ‘açık ve yapıcı müzakerelerin’ ardından İsrail rejimi ve Türkiye’nin sivil havacılık otoritelerinin yöneticileri tarafından bugün imzalandığı belirtildi.
Açıklamada, anlaşmanın, İsrail Başbakanı Yair Lapid’in 23 Haziran’da Dışişleri Bakanı sıfatıyla yaptığı Ankara ziyaretinde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mutabakata varmalarının ardından hayata geçirildiği aktarıldı.
Açıklamada, “Ön anlaşma, İsrail hava yollarının Türkiye’ye uçuşlarını yeniden başlatmasını sağlaması, beklenen havacılık anlaşmasının nihai olarak imzalanmasına giden yolda hayati bir aşamadır” ifadelerine yer verildi.
Anlaşmanın ayrıca İsrailli hava yolu şirketlerinin Türkiye’ye uçuşlarının 1951’den bu yana ilk kez yeniden başlamasını sağlaması bekleniyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.