Türkiye rejimi, Siyonist İsrail’in emrinde: Hamas liderlerinden Aruri, Türkiye’den çıkarıldı

  • 23 Aralık 2015
  • 812 kez görüntülendi.
Türkiye rejimi, Siyonist İsrail’in emrinde: Hamas liderlerinden Aruri, Türkiye’den çıkarıldı

El Kuds El Arabi’ye konuşan bir Hamas kaynağı, Aruri’nin Türkiye’den birkaç ay önce Türkiye’den ayrıldığını belirterek, buradan saldırılar planlandığı yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Türkiye’nin Hamas’ın ülkedeki aktivitelerine ve yetkililerine yönelik sınırlama getirdiği, Aruri’nin Türkiye’ye tekrar girişini de yasakladı

NETANYAHU: ABD’NİN BASKISI SONUCU

Ankara-Tel Aviv hattında ikili ilişkilerin normalleşmesi için görüşmeler sürerken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan önemli bir açıklama geldi. İki ülke arasında varıldığı iddia edilen mutabakatta yer alan maddelerden birinde, “Salih El Aruri’nin Türkiye’den sınır dışı edilmesi” şartı da yer alıyordu. Netanyahu’ya göre; Türkiye, bu şartı halihazırda yerine getirdi.

İsrailli üst düzey bir yetkilinin aktardığına göre; partisinin milletvekillerine hitap eden Netanyahu, Hamas’ın askeri kanadının üst düzey yetkilisi Salih Aruri’nin Türkiye tarafından sınır dışı edildiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.