UAEK genel müdüründen Trump’ın açıklamalarına tepki

  • 14 Ekim 2017
  • 1.254 kez görüntülendi.
UAEK genel müdüründen Trump’ın açıklamalarına tepki

BM’ye bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano, İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını belirterek Trump’ın İran aleyhindeki tutumuna tepki gösterdi.

Amano, Tahran yönetiminin şu ana kadar İran’daki gerekli bütün bölgeleri denetime açtığını belirtirken İran’ın  bu zamana kadar kendileriyle çok iyi bir işbirliği yaptığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Amano, yayınladığı bildiride, UAEK’nun bu zamana kadar İran’la ilgili yayınladığı raporlarda İran’ın  barışçıl nükleer çalışmalarını sürdürdüğü ve nükleer anlaşmaya da bağlı kaldığını defalarca teyit ettiğini bildirdi.

Bu arada İngiltere dışişleri bakanı  Borris Johnson da, nükleer anlaşmanın hala var olduğunu ve İngiltere’nin müttefiklerinin de yardımıyla bu anlaşmayı korumaya çalıştığını söyledi.

İngiltere dışişleri eski bakanı Jack Straw da, Trump’ın gerçeklere gözünü kapattığını belirterek eleştirdi.

Bu arada Amerikalı senatör Berny Sandar, yayınladığı bildiride, Trump’ın İran karşıtı tutumunu eleştirerek bu durumun Amerika’nın dünya genelinde zararına neden olacağını bildirdi.

Amerika’nın eski başkanı Obama’nın dış siyaset danrışmanı Ben Rodez de, twitter hesabından yaptığı açıklamada,  Trump’ı eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.