Ukrayna: NATO’ya katılmamak konusunda Rusya ile görüşmeye hazırız

  • 07 Mart 2022
  • 197 kez görüntülendi.
Ukrayna: NATO’ya katılmamak konusunda Rusya ile görüşmeye hazırız

Ukrayna müzakereci heyetindeki katılımcılardan David Arahamya, Kiev’in NATO’ya katılmama konusunda Rusya ile müzakereye hazır olduğunu iddia etti.

IRNA’nın bildirdiğine göre Arahamya Cumartesi günü Amerikan Foxnews kanalına verdiği mülakatta, NATO üyelerinin Ukrayna’nın üyeliği konusunda Kiev ile önümüzdeki 5 veya 10 yıl boyunca görüşmeye hazır olmadıklarına işaretle, Kiev’in “NATO dışındaki modeller” konusunda Rusya ile müzakereye hazır olduğunu belirtti.
Batı yanlısı Ukrayna hükümeti 2014 yıl olayları ve Rusya yanlısı cumhurbaşkanı Viktor Yanokoviç’in görevden ayrılması ardından Avrupa ve Amerika’ya yakınlaşma ve başta NATO ve AB gibi batılı kurumlara üyelik çalışmalarını izledi.
Bu arada Amerika liderliğindeki batılılar, Rusya’yı kontrol etmek ve kuşatmak için Ukrayan’ya yüklü miktarda askeri ve silah yardımında bulundular. NATO da ortak tatbikatlar düzenleyerek Ukrayna birliklerini eğitmekle bu ülkede daha fazla varlık sergiledi.
Rusya defalarca ülkesinin Ukrayna topraklarında tehdit edilmesine izin vermeyeceğini belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.